vendredi, septembre 12, 2008

François' chocolate cake

For Karen, (Ginnie and Laura) : in English, THE recipe...

François' chocolate cake


9 onces chocolate
9 onces powder sugar
9 onces butter
2 tablespoons flower
4 eggs

Preheat oven at 302° F,
Grease a 9 inch cake tin with butter.
Break chocolate in small pieces, cut butter in small bits in a large microwavable bowl.
Melt chocolate & butter 2 minutes in micro-wave oven. Mix with a whisk. Melt again in mw if necessary (30 seconds by 30 seconds), and mix until smooth.
Add flower, then the eggs. Mix well.

Transfer to bake tin.

Bake 30 minutes in oven at 302 ° F. A knife should not come out clean from the center : it must be""fondant" !

The heart must be tender, do not over cook (dry).

Enjoy, but don't forget you must come back to find the real taste again !

CARPACCIO DE THON

Pour Claire, qui l'a demandé si gentiment....


CARPACCIO DE THON


Pour 4 personnes :

· 400 g de thon blanc
· 1 gousse d’ail
· 1 «pouce » de gingembre
· 70 g d’huile d’olive
· 1 jus de citron
· 1 CC de graines de sésame

Couper le thon en lamelles, puis en carrés.
Éplucher le gingembre et le râper.
Éplucher l’ail et le hacher finement.

Bien mélanger le tout.

Préparer 1 heure à l’avance et faire macérer au réfrigérateur.

Pour une saveur plus relevée, mettre plus de gingembre.

Décorer avec un brin de ciboulette.

Servir avec une petite salade, des copeaux de parmesans.